با سلام، در این آموزش به شما نحوه نصب افزونه ها را خواهیم گفت تمامی افزونه ها به سه روش قابل نصب هستند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.

نصب افزونه از طریق جستجو در میان افزونه ها در پنل مدیریتی او اس کلاس

این آسان‌ترین راه برای نصب افزونه در او اس کلاس است، البته فقط افزونه هایی که در مخزن او اس کلاس موجود هستند را می‌توانید از این طریق نصب کنید، برای نصب افزونه های دیگر مثل افزونه هایی که از سایت او اس کلاس تهیه می‌کنید باید از یکی از دو روش دیگر استفاده کنید. خوب، برای نصب در پنل مدیریتی او اس کلاس از طریق منوی مدیریتی بروید به

فروشگاه -> افزونه ها

p-1

بعد صفحه‌ای همانند تصویر زیر می‌بینید که می‌توانید هر افزونه ای را که مناسب دیدید با زدن دکمه دانلود، به راحتی برای شما نصب می‌گردد.

p-2

بعد از زدن دکمه دانلود پنجره‌ای باز می‌شود که بارگیری افزونه را نشان می‌دهد بعد از موفقیت آمیز بودن بارگیری به صفحه مدیریت افزونه ها وارد خواهید شد که با کلیک بر روی دکمه نصب، آن افزوته فعال خواهد شد بعد از آن با توجه به نیازهایتان می‌توانید تنظیمات افزونه را تغییر دهید.

نصب افزونه از طریق گزینه بازگزاری در پنل مدیریتی او اس کلاس

اگر افزونه‌ای که می‌خواهید نصب کنید در مخزن او اس کلاس موجود نیست مثلا افزونه پولی است یا از سایتی دیگر دانلود کرده‌اید این روش، روشی ساده برای نصب این‌گونه افزونه‌ها است، ابتدا افزونه را از سایت مبدا دانلود کرده (که یک فایل zip است) سپس در پنل مدیریتی او اس کلاس بر روی افزونه ها-> مدیریت افزونه ها کلیک کنید.

حتما بخوانید:  ارتقاء ، آمار موقعیت و دسته در او اس کلاس

p-3

سپس بر روی دکمه پلاس(مثبت) در بالای صفحه کلیک کنید.

p-4

با کلیک بر روی دکمه browse  پنجره‌ای باز می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید فایل افزونه‌ای را که دانلود کرده اید را انتخاب کنید و بعد با زدن دکمه آپلود بارگیری افزونه آغاز می‌شود و بعد از پایان به صفحه مدیریت افزونه هدایت خواهید شد و با زدن دکمه نصب افزونه فعال خواهد شد.

p-5

نصب افزونه از طریق FTP

اما راه آخر که برای مبتدیان ممکن است مشکل به نظر برسد استفاده از مدیریت فایل و FTP است، این روش زمانی به کار می‌اید که با دو روش قبلی به مشکل برخورده باشید. برای اینکار شما نیاز به یک نرم افزار مدیریت FTP مثل FileZilla دارید البته از طریق مدیریت فایل هاست ( file manager در cPanel و DirectAdmin ) نیز اینکار می‌شود اینکار را انجام داد، خوب فقط کافی است فایل افزونه را که در قالب zip است در مسیر /oc-content/plugins/ برروی  هاستتان در جایی که او اس کلاس نصب شده است،  آپلود کنید و سپس آنرا از حالت فشرده خارج کنید (unzip کنید) و یا در کامپیوتر unzip کرده و از طریق نرم افزار مدیریت ftp فولدر افزونه را در مسیری که گفته شد آپلود نمایید. خوب پس از آپلود به قسمت پنل مدیریتی او اس کلاس  افزونه ها -> مدیریت افزونه‌ها بروید.

حتما بخوانید:  معرفی اجزای پیشخوان او اس کلاس

p-3

در صفحه‌ای که باز شده است به دنبال افزونه ای که آپلود کرده اید بگردید و دکمه نصب در کنار آن را کلیک کنید تا افزونه فعال و قابل استفاده شود.

p-6

مدیریت افزونه های نصب شده

همیشه این را در نظر داشته باشید برای اینکه افزونه‌ها قابل استفاده باشند باید فعال باشند که در مراحل نصب با نحوه فعال کردن افزونه ها آشنا شدید اما ممکن است بنا به هر دلیلی افزونه را در هنگام نصب فعال نکنید برای فعال کردن همیشه می توانید در پنل مدیریتی به قسمت افزونه‌ها ->مدیریت افزونه‌ها مراجعه کنید و دکمه نصب را در کنار افزونه مورد نظر کلیک کنید تا افزونه فعال شود، هر زمان که به افزونه‌ای نیاز نداشتید می توانید آنرا در همین صفحه با استفاده از دکمه غیر فعال کردن ، غیر فعال کنید توجه کنید که برای حذف دائمی افزونه باید برروی دکمه حذف کلیک کنید.

مشکلات افزونه ها

گاهی اوقات افزونه های رو دانلود می کنید و وقتی میخواهید اون رو نصب کنید نصب نمیشه و پیغام خطا در نصب افزونه رو به شما میده. این خطا به دو دلیل می تواند باشد :
۱- در فایل فشرده شده ی افزونه ی شما، فقط افزونه به صورت اختصاصی وجود نداره و باید در مرحله ی اول فایل رو از حالت فشرده خارج کنید و فقط فایل افزونه رو پیدا کرده و فشرده سازی کنید و سپس نصب و فعال سازی نمایید.
۲- در حالت دوم، اگر افزونه ی شما نصب نشد یعنی افزونه اشکال دارد یا اینکه با نسخه ی او اس کلاس شما همگام و سازگار نیست!

حتما بخوانید:  آمار در او اس کلاس

حال مشکلاتی که ممکنه افزونه ها به وجود بیارند رو با هم بررسی می کنیم؛
همونطور که گفته شد برای نصب هر افزونه ای دقت کافی رو داشته باشید. از قبل آگاهی خاص درباره ی آن را کسب کنید و بدونید واقعا با نیاز شما سازگار هست یا نه! و همچنین با نسخه ی او اس کلاس شما و قالب شما مشکلی نداره و سپس اون رو نصب کنید.
گاهی وقتا افزونه ای رو نصب می کنید که با افزونه های دیگه ی وبسایت شما سازگاری نداره و بخشی از سایت رو غیر فعال می کنه و باعث تخریب میشه و یا اینکه برخی افزونه ها به تنهایی باعث میشن که سایت از کار بیفته یا به اصطلاح برخی کاربران، کل صفحه ی وبسایت سفید میشه و خبری از سایت نیست.این امر به خاطر ناسازگاری افزونه است.
بعضی مواقع هم ارتباط افزونه با پایگاه داده برقرار نمیشه و این خود دردسری بزرگ است!
پس مواظب باشید! هر افزونه ای که به نظر خوب است لزوما نمیتونه شما رو به هدفتون برسونه. افزونه های استاندارد رو در حد نیاز نصب کنید.

امیدوارم این آموزش مفید واقع شده باشد.